Aki Laitinen on tiedonnälkäinen ja ahkerasti lisäkouluttautuva suorituskykyvalmentaja ja sertifioitu urheilufysioterapeutti. Akin 1st Performance -yrityksen asiakkaat ovat pääasiassa tavoitteellisia harjoittelijoita tai kilpaurheilijoita, mutta myös terapeuttiseen harjoitteluun sitoutuneita tuki- ja liikuntaelinkuntoutujia. Lisäksi Aki on toiminut viisi vuotta Koripalloliiton nuorten maajoukkueissa fysioterapeuttina. Akin valmennusfilosofiaan kuuluu menestyksen rakentaminen pienten onnistumisten kautta, jolloin kehitys kasvattaa korkoa korolle. Näin urheilija ja valmentaja kasvavat ”uuteen normaaliin”, eikä tavoitteiden saavuttaminen tule kummallekaan yllätyksenä.

Kuvassa valmentaja Aki Laitinen

1st Performancen kotisivuilta löydät Akin ammatillisen portfolion sekä paljon kirjoituksia suorituskyvyn kehittämisestä. Myös Instagram-tili @1stperformance on pullollaan valmennukseen liittyviä vinkkejä.


Antti Pokki toimii päävalmentajana EBN Areenalla, joka on kehonpainoharjoitteluun ja painonnostoon keskittynyt toiminnallisen harjoittelun keskus Lahdessa. Antin valmennuksessa tutkittu tieto yhdistetään yksilön tarpeisiin niin, että lopputuloksena valmennettava kykenee liikkumaan muuttuvissa olosuhteissa ja tilanteissa tehokkaasti. Tärkeitä työkaluja valmennuksessa ovat kehon luontainen tapa liikkua anatomisesti oikein, kokeilla rajoja ja oppia virheistä. Antin väsymätön into oppia uutta ihmiskehosta ja liikkumisesta on satojen valmennusasiakkaiden lisäksi ajanut opiskelemaan koulutetuksi Personal Traineriksi ja toiminnallisen harjoittelun valmentajaksi (Trainer4You / EHFA), Level 1 sertifioiduksi Crossfit-ohjaajaksi, Movement- ja Mobility Coachiksi sekä Yksilövalmentajaksi. Antti on vuodesta 2014 lähtien ollut myös itse mukana kouluttamassa uusia personal trainereita ja hierojia RelaGroupilla.

Antti Pokki valmentaja

”Training hard is not the same as training smart. To push you need to pull – you will need both to succeed.” Antin löydät myös Instagramista @coachanttipokki.


Juho Kuusisaari on voima- ja suorituskykyvalmentaja, joka opiskelee viimeistä vuotta osteopaatiksi Metropolia ammattikorkeakoulussa. Tämän lisäksi Juho työskentelee Helsingin Parkour Akatemian ja Sirkuskoulun rehtorina. Juholla on itsellään pitkä lajitausta mm. yleisurheilun, kamppailulajien, voimistelun ja parhaillaan voimamieslajien parista. Tällä hetkellä Juho valmentaa pääosin tavoitteellisia harjoittelijoita sekä vaihtelevasti urheilijoita eri lajien parista. Juhon valmennusfilosofia rakentuu vahvasti biopsykososiaalisen viitekehyksen ympärille, jossa ihminen ja harjoittelu huomioidaan dynaamisena kokonaisuutena muodostuen useista eri muuttujista. Juhoa kiinnostaa erityisesti monipuolinen harjoittelu, jossa useat eri ominaisuudet yhdistyvät tehokkaaksi ja saumattomaksi atleettiseksi kokonaisuudeksi.

Kuvassa valmentaja Juho Kuusisaari

Juhon tietoiskuja ja upeita atleettisia suorituksia voit seurata Instagramissa tunnuksen @juhokuu takaa.


Kaisa Varkila on psykologisten taitojen, vuorovaikutuskysymysten sekä harjoittelun ja valmennuksen psykologisten ilmiöiden asiantuntija. Kaisa on koulutukseltaan laillistettu psykologi ja lisäpätevyyttä Kaisa on kartuttanut opiskelemalla urheilupsykologiaa, työterveyspsykologiaa ja kouluttautumalla mm. Personal traineriksi (Trainer4You), painonnoston ohjaajaksi (Suomen painonnostoliitto) sekä CrossFit L1 traineriksi. Kaisalla on monipuolinen, yli vuosikymmenen mittainen käytännön työkokemus monipuolisesta psykologin työstä, asiakkaiden valmentamisesta sekä yksilöiden ja ryhmien kouluttamisesta ja ohjaamisesta. Kaisa tuo Suorituskykyvalmentajan kouluttajakollegioon osaamista psykologisissa kysymyksissä sekä erityisesti valmentajien psyykkisten taitojen ja vuorovaikutusosaamisen kehittämisessä. Kaisan löytää useimmiten EBN Areenalta Lahdesta joko treenaamasta tai ohjaamasta, tai muiden mielipuuhiensa eli puhumisen ja kirjoittamisen ääreltä esimerkiksi Suorituskykyvalmentaja- podcastissa tai  -blogissa.

Kuvassa psykologi Kaisa Varkila

Psykologi Kaisa Varkila.

Valmentajiin saat yhteyden sähköpostitse –> *etunimi*@suorituskykyvalmentaja.fi.