Alkulämmittely – näin saat suorituskyvyn esiin

Alkulämmittelyn merkitys, sisältö ja kesto vaihtelevat harjoituksen tavoitteen mukaan. Tämä opas syventyy tehokkaaseen RAMP-protokollaan.
Jalkapalloilijan alkulämmittely

Kaikki harjoitukset eivät edellytä pitkää alkulämmittelyä, tai lämmittely voi olla hyvin lajinomainen. Nopeus- ja teholajeissa alkulämmittelyllä on erityinen merkitys, sillä sen avulla olemassa oleva suorituskyky saadaan täysimittaisesti esiin. Suunnittelemalla monipuolisia alkulämmittelyjä valmentaja tekee harjoittelusta mielekästä ja mahdollistaa esimerkiksi uusien taitojen oppimisen kuitenkaan harjoitusajasta nipistämättä.

Ammattivalmentaja Jukka Veijo käy seuraavaksi läpi simppelin, mutta tehokkaan RAMP-protokollan, jonka avulla varmistat, että alkulämmittely sisältää kaikki suorituskykyä edistävät elementit.

Miksi alkulämmittely on hyödyllistä?

Alkulämmittelyn akuutit vaikutukset

Alkulämmittelyn pitkän aikavälin vaikutukset

RAMP-protokolla

RAISE

ACTIVATE & MOBILIZE

POTENTIATE

Kommentoi

Suorituskykyvalmentaja

Autamme valmentajia kehittymään ammatissaan ja tavoitteellisia harjoittelijoita parantamaan tuloksiaan. 

Tuoreimmat julkaisut

Mitä on kehonhuolto ja onko se tarpeellista?

Kehonhuoltoa on vaikea määritellä, silti monet kokevat tekevänsä sitä liian vähän. Tarkastellaan tilannetta eri näkökulmista.

Alaselkäkivun ABC valmentajalle

Alaselkäkipu on ikävä oire, joka häiritsee harjoittelua ja arkielämää. Onneksi useimmiten taustalla ei ole varsinaista vauriota, ja ongelmaa voidaan hallita valmennuksellisilla toimilla.

Korona-ajan opetukset valmentajalle – TOP 3

Korona ja sen mukanaan tuomat yhteiskunnalliset ilmiöt vaikuttavat liikunta-alan ammattilaisten elämään – mutta ei pelkästään negatiivisesti. Lue mitä oppeja voimme ottaa mukaan tulevaisuutta ajatellen.

Pidätkö meistä?

Esittelymme

Liity Sisäpiiriin

Lähettämällä lomakkeen liityt postituslistallemme. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Scroll to Top
[lrm_form default_tab="register" logged_in_message="Olet kirjautunut sisään."]

suorituskykyvalmentaja